بلد الجدعان

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

    كيكة عيد الحب

    2alb itayib
    2alb itayib
    مشرفة قسم المرأه
    مشرفة قسم المرأه


    الجنس : انثى
    المزاج : كيكة عيد الحب 510
    الهوايات : السفر
    التقييم : 6119
    العمر : 35
    عدد المساهمات : 894
    تقييم الاعضاء : 75

    كيكة عيد الحب Empty كيكة عيد الحب

    مُساهمة من طرف 2alb itayib الأربعاء فبراير 10, 2010 4:56 pm

    كيكة عيد الحب 44866((المقادير))
    ----------------------


    كيلو من الحب


    كوبان من الاخلاص


    فنجان من الحنان


    ثلاث ملاعق من الهدوء والتفاهم


    ربع كوب وفاء


    فنجان من الصفاء


    ملعقتان من الابتسامه
    { للتزيين }


    ملعقه صغيرة من الغيرة (حسب الرغبه)


    ثلاث اكواب من الفرفشه


    ذرة بسيطه من المجامله (عند الضرورة فقط)


    أربع ملاعق من الصدق+ فنجان صغير من المدح الجميل
    { للحشو }


    ثلاثه اكواب من المدح العائلي


    { الطريقة } ......


    يوضع الحب والاخلاص معا في قلب كبير ويحرك بملعقه من الضحك ثم يسكب عليه فنجان من الحنان ويسخن على نار


    الشوق واللهفه الصادقه ثم تطفىء نار الحب لمدة مؤقته للتأمل في مزيج الحب وواقع الحياة


    ويحرك الخليط الى ان يظهرعليه علامات الصفاء والتماسك


    ثم توضع ذرة صغيرة جدا من المجامله في حالة وجود بعض الصفات الغير مرغوبه (لتقبله على طبيعته) ثم يوضع في كوب اخر من الوفاء


    وإذا كنتي تفضلين السكر في كل شي ضعي ملعقه صغيرة من سكرالغيرة


    ولكن في هذه الحالة يجب عليك أن تضعي عليه ثلاثه اكواب من الثقة ماركة (الحريه المعقوله)


    وفي حالة توفر لك كوب من الفرفشه اسكبيه ثم حركيه جيدا


    ثم يوضع الخليطين معا بعد حشوة من المدح في فرن درجه حرارته هادئه جداً وبعد ثلاث ساعات من الهدوء والتفاهم


    نخرجه ثم يوضع عليه قليلا من ابتسامة العيون النابعه عن الرضا وأتمنى أن يتوفر لديك دمعة حائرة من الفرحة ومزيد من معيب عليك هذه الكلمات المدح للتزيين


    ويقدم بوضعه على أجمل طبق صدق ومحبه


    ملاحظة :


    قبل عملية التزيين أزيلي جميع القشور المحروقة من حقد وخصام
    ثم قومي بتغطية أماكنها بدريم ويّب المستخلص من الأمل والتضيحه والممزوج بحب الإستمرارية في الحياة


    ***وحذاري بأن تحترق قلوبكم ***
    اتمنى ان تعجبكم لبد ان تجربوها ولو لمرة

    تحياتي

    الان مع الكيكة الحقيقية
    كيكة الحب
    كيكة عيد الحب Icon
    المقادير للكيكة الإسفنجية:
    • 5 بيضات.
    • كوب ونصف سكر بودرة.
    • 1كوب سمن.
    • 3 كوب دقيق.
    • 1 معلقة صغيرة فانيليا.
    • 1 معلقة صغيرة بيكنج بودر.
    • كوب ونصف كاكاو.

    الطريقة:
    1. هاتي البيض واكسريه في إناء عميق وضيفي إليه السكر والفانيليا واضربيهم مع بعض "بالمضرب الكربائهي" لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تلاقي الخليط ده بقى عامل زي الكريمة...
    2. بعد كده هاتي الدقيق والبيكنج بودر وضيفيهم لبعض ولو عايزة تعملي كيكة بالشيكولاتة ممكن تضيفي إليهم "الكاكاو"...
    3. ضيفي الدقيق والبيكنج باودر بالتدريج إلى البيض والسكر وقلبيهم مع بعض كويس باستخدام معلقة خشب بس خدي بالك إن التقليب يكون بالراحة.
    4. بعد كده هاتي قالب كيك على شكل قلب وادهني القاع والجوانب بشوية سمنة ورشي رشة صغيرة من الدقيق علشان الكيكة ماتلزقش منك في الصينية وبعد كده صبي خليط الكيكة فيها....
    5. شغلي الفرن لمدة 5 دقائق وبعد كده دخلي صينية الكيكة الفرن وخلي درجة الحرارة متوسطة وسيبيها لمدة 40 دقيقة أو لغاية ما تلاقي وشها احمر....
    6. ولو عايزة تتأكدي من إن الكيكة استوت من جوه يبقى ممكن تجيبي سكينة نضيفة وتحطيها في وسط الكيكة، لو خرجت السكينة نضيفة زي ما هي يبقى كده الكيكة استوت من جوه، لكن لو خرجت وفيها أي حاجة يبقى الكيكة ماستوتش..بعد ما تستوي الكيكة خرجيها من الفرن وسيبيها شوية لغاية ما تبرد علشان تقدري إنك تنقليها في صينية تانية مستديرة وخدي بالك وإنتِ بتنقليها إنك تحطيها على وشها بحيث تبقى الناحية اللي تحت فوق واللي فوق تحت.

    طريقة تزيين وحشو التورتة:

    المقادير:
    • زيدة.
    • لبن.
    • مربى.
    • علبة كمبوت أناناس.
    • 1/2 كيلو فراولة.
    • علبة بودرة كريم شانتيه.
    • جوزة الهند مبشورة.
    • تشكيلة مكسرات مفرومة "لوز وبندق وجوز وفستق"
    • كريز.
    • قمع لتزويق التورتة.

    الطريقة:
    1. طلعي الزبدة من التلاجة وسيبيها لمدة نصف ساعة علشان لما تيجي تستعمليها تلاقيها سايحة شوية...
    2. هاتي طبق عميق وحطي فيه اللبن البارد وبعد كده ضيفي إليه علبة بودرة "الكريم شانتيه" واضربيهم مع بعض كويس بالمضرب الكهربائي، لمدة عشر دقائق وبعد كده حطي الكريم شانتيه في الفريزر...
    7. هاتي الكيكة وقسميها باستخدام سكينة الحلويات إلى طبقتين، وخدي الطبقة الأولى وحطيها على صينية تانية ورشي عليها ماء الكمبوت..وعلى سطح النصف التاني من الكيكة هتفردي طبقة من الزبدة بعد كده طبقة مربى "أي نوع مربى عندك" بعد كده ضمي الجزئين على بعض.
    8. هاتي الكريم شانتيه وغطي الكيكة كلها بيه باستخدام ضهر المعلقة... وهاتي القمع وحطي فيه كريم شانتيه وزوقي الأطراف، وعلى فكرة ممكن تحطي على الجوانب جوز الهند والمكسرات المفرومة اللي عندك.
    9. بعد كده هاتي أي نوع فاكهة عندك "فراولة أو تفاح" وقطعيهم إلى شرائح أو قطع الأناناس اللي موجودة عندك والكريز وزوقي سطح التورتة بالشكل اللي إنتِ بتحبيه، بعد كده حطيها في التلاجة لمدة نص ساعة.

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد نوفمبر 24, 2024 1:01 am